Køb på auktion

Bemærk at der i det nedenstående skelnes mellem fysiske og netauktioner.

Netauktioner:

De bud, du afgiver på vores netauktioner, fungerer som maksimumbud. Auktionssiden vil automatisk byde for dig op til det beløb, du angiver.

Vi fremsender en faktura til de vindende bydere senest dagen efter auktionen er slut. Køber skal selv afhente eller sørge for en fragtmand. Udleveringsdagene for hver enkelt auktion er angivet i auktionskataloget og her på hjemmesiden.

Alle køb skal være betalt via bankoverførsel inden for 24 timer.

Ved afslutning af netauktioner:

Vores netauktioner lukker typisk om aftenen og der begyndes ved første katalognummer. Herefter lukker katalognumrene med 5 – 30 sekunders mellemrum. Bud i sidste øjeblik forlænger budtiden med 1-2 minutter.

En halv time før auktionen slutter, åbner vores livekatalog, hvor du kan følge med i auktionen, uden at skulle opdatere siden. Livekataloget kan findes ved at trykke på den blinkende knap, der kommer frem i toppen af auktionen. Klikker du dig ind på auktionen fra vores hjemmeside indenfor den sidste halve time går den automatisk til livekataloget. 

Dagen efter auktionen slutter vil alle vindende bydere modtage en faktura på mail.

Herudover gælder vores auktionsbetingelser, som du godkender inden du kan gå i gang med at byde.

Vedr. mails om overbud:

Som en service kan auktionssystemet sende mails, når dine bud bliver overbudt. I de sidste minutter af auktionen, hvor der er rigtig mange bud, kan disse mails dog sidde fast i systemet pga. den store travlhed. Vi anbefaler derfor, at du altid følger den sidste del af auktionen på live kataloget, så du kan nå at reagere, hvis du bliver overbudt.

Godt råd:

Du bedes altid læse informationsboksen (se foto) inden du byder og du skal sætte dig grundigt ind i, HVOR tingene skal afhentes samt HVORNÅR tingene skal afhentes. Vi har ikke åbent uden for normal arbejdstid. 

Afhentning af varer:

Campen Auktioner A/S opbevarer ikke købte varer, og alle køb skal være afhentede i det tidsrum, hvor vi har udlevering. Vi fralægger os ethvert ansvar hvis varen ikke afhentes rettidigt. Campen Auktioner A/S sørger ikke for at sende varer ud. Dette gælder også varer, der er købt på forhåndsbud. Køber skal selv afhente eller sørge for en fragtmand. Udleveringsdagene for hver enkelt auktion er angivet i auktionskataloget og her på hjemmesiden.

Såfremt en købt vare ikke afhentes inden for afhentningstidspunktet tillægger vi lagerleje pr. genstand på 100 kr. pr. påbegyndt uge. (Større effekter som køretøjer eller campingvogne koster 250 kr. pr. påbegyndt uge.) Senere afhentning skal aftales på skrift på mail@campenauktioner.dk.

Desuden kan der afkræves yderligere for at håndtere varen. Uafhentede varer, som skal køres på lossepladsen, vil blive smidt ud på købers regning.

OBS: Er der ikke lavet en skriftlig aftale inden for fire uger efter auktionen, bortfalder ejendomsretten til den købte vare. Campen Auktioner A/S kan vælge at sælge varen under hånden eller på ny auktion, uden at køber får adgang til det mulige overskud, jf. auktionsbetingelserne stk. 17.

Fysiske auktioner:

For at byde på vores fysiske auktioner skal du have et bydernummer. Da vi skal have sikkerhed for buddene, vil vi registrere alle, der ønsker at byde. Dette gøres via hjemmesiden eller i indgangen på auktionsdagen, hvor gyldig legitimation skal forevises. For at afgive forhåndsbud skal du registrere dig online. Dette gøres via onlinekataloget på vores hjemmeside. Læs mere om forhåndsbud i afsnittet neden for.

Under auktionen styrer auktionarius budstrømmen. Det vil sige, at han fortæller, hvad det næste bud vil koste, og afgør, hvornår der skal være hammerslag. I det øjeblik hammeren falder, er varen solgt, og det er for sent at byde yderligere.

Alle bud er uden moms, købssalær og deklarationsgebyr, som vil blive pålagt din faktura efterfølgende. Vores salær og gebyr fremgår af pkt. 11 i auktionsbetingelserne, som du finder i topmenueen. Ved specialauktioner kan der være særlige salærer, som vil fremgå tydeligt af kataloget for den pågældende auktion.

Vedr. forhåndsbud til fysiske auktioner:

På de fleste af vores auktioner er det muligt at forhåndsbyde online eller via mail. Inden du kan byde, skal du oprette en konto med dine kontaktoplysninger. Alle bud, der afgives online, er forhåndsbud, hvilket betyder, at buddene tages med på den fysiske auktion. Her vil auktionarius byde på dine vegne mod de bydere, der sidder i salen. Det er altid byderen i salen, der vinder, hvis buddet er det samme som forhåndsbyderens bud. Eksempelvis: Er der budt 1000,- på forhåndsbud, og bliver der budt 1000,- i salen, er det altid byderen i salen, der vinder.

Bemærk, at det bud du afgiver online fungerer som et maksimalt bud: Skulle der f.eks. blive budt 2.500,- i salen og du har forhåndsbudt 3.000,-, vil auktionarius varetage dine interesser og sælge effekten til dig for 2.600,- eller 2.700,- (afhængigt af budstrømmen).

Vi kontakter kun forhåndsbydere, der har vundet. Hører du ikke fra os, betyder det, at du ikke har vundet. Køber skal selv afhente eller sørge for en fragtmand. Udleveringsdagene for hver enkelt auktion er angivet i auktionskataloget og her på hjemmesiden.

Alle køb skal være betalt via bankoverførsel inden for 24 timer eller ved afhentning af købte effekter.

For yderligere informationer henvises der til auktionsbetingelserne.

Trustpilot
Dont show again.